Kamionkowa forma do pieczenia chleba Kitchen Craft





Opis
Naczynie do pieczenia i wyrastania chleba
To tradycyjne naczynie do wypieku chleba rzemieślniczego z chrupiącą złotą skórką i miękkim środkiem. Zaprojektowane tak aby podczas pieczenia naczynie zatrzymywało parę wodną i utrzymywało temperaturę pieczenia na stałym poziomie.
Z kamionkową formą twoje wypieku będę smaczne i chrupiące.
JAK KORZYSTAĆ?
Włóż się do niego gotowe ciasto do tzw. drugiego wyrośnięcia. Następnie włóż do piekarnika i nagrzej go.
Max. temp. do pieczenia 220°C.
WAŻNE
Przed pierwszym użyciem należy wygrzać formę w piekarniku przez minimum 1 godzinę aby utwardzić kamionkę.
Produkt czyścić dopiero po wystygnięciu. Najlepiej poprzez zeskrobywanie pozostałości ciasta, nie używaj metalowych przyrządów - porysujesz kamionkę.
Używanie wody do czyszczenia może powodować nasiąknie kamionki, co z kolei prowadzi do pękania podczas pieczenia.
Z czasem na kloszu mogą pojawiać się ciemne plamy, jest to naturalne zjawisko i nie ma wpływu na właściwości pieczenia.
Cechy produktu:
- materiał: Kamionka
- wymiary: Średnica: 30 cm Wysokość:19 cm
- temp. max 220°C
- czyścić ręcznie na sucho, drewnianym nożykiem lub twardą szczotką