Domowy kefir - bakterie probiotyczne





Opis
Zestaw bakterii do wytworzenia kefiru z mleka krowiego lub mleka roślinnego.
Saszetka zawiera kultury bakterii:
- Lactococcus lactis subsp.
- Leuconostoc subsp.
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus subsp.
- Kefir Hefen
- Kefirknollen Mikroflora
Bez GMO, bez ckurku, bez glutenu.
Z 1 szt saszetki otrzymujemy 1 litr kefiru . Produkt do wielokrotnego namnażania.Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie. Cena dotyczy 1 saszetki.
Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu regularnego namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez kilka (do 6) miesięcy.
Ze względu na nieco inny skład i pozytywny wpływ na przemianę materii jest szczególnie polecany jako wspomaganie odchudzania i oczyszczania organizmu. Podobnie jak pozostałe produkty pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, reguluje perystaltykę jelit, poprawia trawienie i wchłanianie pokarmu.
Polecany:
- w zaburzeniach przemiany materii
- w zaburzeniach trawienia, zgadze, wzdęciach , zaburzeniach pracy jelit
- w chorobach przewlekłych i alergiach (na zmianę z jogurtem L+)
- dla wzmocnienia odporności (na zmianę z jogurtem L+)
- przy skłonnościach do grzybicy
- jako wspomaganie kuracji oczyszczających organizm
Dlaczego eko?
- Ograniczasz zakup kefiru w plastikowych opakowaniach,
- kefir możesz przechowywać w szklanej butelce i barć go do szkoły, do pracy bez ryzyka że zawartość zaleje twoja torbę lub plecak,
- możesz zrobić kefir wege.