Jogurt L+ - bakterie probiotyczne, domowy jogurt





Opis
Zestaw bakterii do wytworzenia jogurtu z mleka krowiego lub mleka roślinnego.J
Jogurt L+ zawiera bogaty i różnorodny skład bakteryjny i jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych.
Zawiera kultury bakterii :
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
- Lactobacillus acidophilus
- Bifidobacterium lactis
Bez GMO, bez cukru, bez glutenu
Z 1 szt saszetki otrzymujemy 1 litr jogurtu. Produkt do wielokrotnego namnażania.Po zrobieniu odkładamy 4 łyżki do osobnego pojemnika/słoiczka jako zaczyn na kolejne namnażanie.
Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu regularnego namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez kilka (do 6) miesięcy.
Jogurt L + ma korzystne działanie na przewód pokarmowy: poprawa trawienia i wchłaniania pokarmów, lepsza perystaltyka jelit, wytwarzane przez bakterie substancje takie jak m.i.n.kwas mlekowy powodują zwalczanie szkodliwych bakterii, grzybów, przeciwdziałając zakażeniom i stanom zapalnym. Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂.
Polecany przy:
- zaburzeniach trawienia i przyswajania
- zakażeniach Helicobacter pylori
- grzybicy przewodu pokarmowego
- wzdęciach, zaparciach, biegunkach i zgadze
- przewlekłym stresie
- po kuracji antybiotykowej
- w chorobach przewlekłych
- w celu wzmocnienia odporności
Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003
Dlaczego eko?
- Ograniczasz zakup jogurtów w plastikowych opakowaniach,
- jogurt możesz przechowywać w szklanym słoiczku i barć go do szkoły, do pracy bez ryzyka że zawartość zaleje twoja torbę lub plecak,
- możesz zrobić jogurt wege.
Ewelina
Z tymi bakteriami w proszku to prościzna ?